cro-golub.com cro-golub.com
Hrvatski Savez Udruga Uzgajatelja Malih Životinja

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Hrvatska patuljasta kokoš
Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Započni novu temu   Odgovori na temu    cro-golub.com -> Perad
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
igor123

PostPostano: čet ruj 10, 2009 5:20 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

imam 3 koke.....e sad, sva jaja su na jednoj hrpi, pod jednom kokom (sada kvočkom)....a samo ovoj koki su krivi prsti, ne znam od kada je to, ali ona je najstarija....ne znam ni da li su sva jaja oplođena...ali znam da Jura redovito gazi..... Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
sasa mak

PostPostano: čet ruj 10, 2009 6:21 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

matora koka nema veze ako je ona bila okj oduvjek bice ona okj dok ne ode na drugio svet ne cuo djavo Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Dado

PostPostano: pon lis 12, 2009 8:56 am    Naslov: Citiraj i odgovori

Sve zainteresirane obavještavam da je jučer 11. 10. 2009. godine održana 3. smotra hrvatske patuljaste kokoši. Na smotri je izloženo preko 60 komada hrvatskih patuljastih kokoši, u svim bojama zastupljenima u uzgoju. Na smotri se okupilo 20 ak članova Kluba, a neki su došli i sa svojim obiteljima. Smotru su obišli članovi predsjeništva hrvatskog zbora sudaca, te predstavnici odbora za domaće pasmine, i odbora za peredarstvo.
Među 60 izloženih hpk, odabrani su najbolji primjerci, te su uzgajateljima dane smjernice u kojem smjeru da dalje vode svoj uzgoj. Vostrel V. Safundžić K. a sa našim uzagajteljima, pregledali su karakterističnu šarenu varijantu HPK. Još nije točno usuglašeno hoće li naziv te boje biti jarebičasto šarena ili crveno šarena, ali nadamo se da će i ta dilema biti uskoro riješena. Bitno od toga svega je da je ta boja opisana u Europskom standardu za perad, te se naša kokoš, lijepo uklapa u opis, samo su neke nijanse napravile manju pomutnju oko naziva.
Također, uzgajateljima je dano do znanja da bi se priznavanje hrvatske patuljaste kokoš najvjerovatnije dogidilo za godinu dana. te do tada treba ostaviti u uzgoju primjerke u onim bojama koje će biti prikazane na priznavanju. Tu bi se radilo o sljedećim bojama: šarena ( jarebičasto ili crveno šarena) zlatnovrata, zlatna i bijela, te po mogućnosti crna bijelo prskana i plava bijelo prskana.
Dan smo proveli u ugodnom druženju, uz fin gablec što je prirpemio naš Mladen Čižmešinkin.

Ovim putem se želim zahvaliti prije svega uzgajateljima hrvatske patuljaste kokoši, koji su iz svih krajeva hrvatske donjeli velik broj kokoši na pregled uzgoja, te udruzi "Golub" iz Virovitici i njezinim članovima na nesebičnoj poimoći u vidu davanja prsotora i pomoći pri slaganju kaveza, te članovima predsjeništva hrvatskog zbora sudaca, članovima odbora za peradarstvo i odbora za domaće pasmine!

Ukrotko bi to bilo sve, ako tko ima potrebu nešto nadodati samo dajte, a nadam se daćemo uskoro vidjeti i sve slike Smile
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti Web stranice MSNM
TRAGOPAN
Site Admin

PostPostano: sri sij 13, 2010 6:06 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

--------------------------H.P.K.---------------------------------------------

Danas sam malo poslikao neke moje Hrvatske patuljaste kokoši da obnovimo temu... Very Happy

[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
TRAGOPAN
Site Admin

PostPostano: pet vel 05, 2010 5:17 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

Učestvovanje članova kluba na 6- Državnoj izložbi domaćih pasmina

Članovi Kluba uzgajatelja hrvatske patuljaste kokoši su učestvovali na Državnoj izložbi domaćih pasmina , koja se je održavala u Virovitici od 28 do 31.1 .2010 god.

Članovi kluba su uredili promotivnu volijeru u etno stilu u kojoj je član Mladen Čižmešinkin izložio jato svojih kokošiju ove iznimno interesantne, udomaćene pasmine peradi . Ovom volijerom s popratnim dekoracijom prikazana je ta pasmina mnogim posjetiteljima i izazvala je oduševljenje mnogih prisutnih koji su tih dana posjetili izložbu.
Volijera s prikazom hrvatske patuljaste kokoši i promotivnim natpisima kluba:

[/url]

[url]

Sa otvorenja izložbe - u prvim redovima naša najmlađa članica kluba:
[/url]

Naš vrijedan član koji je ujedno i Tajnik kluba, te vođa uzgoja Dražen Biličić tog dana na suđenju:
[url]

Na mladima svijet ostaje i oni su budučnost uzgoja ove baštinjene pasmine:
[/url]

Na toj 6- Državnoj izložbi domaćih pasmina Šampion hrvatske patuljaste kokoši s ocjenom 96 bio je od vlasnika Tihomil Mrkša:

[url]

Neki od članova kluba na izložbi:

Izložbu je posjetilo stotine ljudi i mnogi su se interesirali za hrvatsku patuljastu kokoš , a od članova kluba su mogli dobiti svu potrebnu pomoć i informacije vezane za rad kluba.

Pavion s prodajom:

Pozitivno je za istači da je zainteresiranost za hrvatskom patuljastom kokoši bila velika, što me posebno oduševjava..

Članovima kluba ,kao i nekim novim članovima poklonjeno je i nešto primjeraka ovih kokošiju za daljnji rad što će povećat brojno stanje ove peradi kroz njihov daljnji rad.
Zahvalio bi se svima koji su pridonijeli da se ova izložba održi kao i članovima koji su tih dana bili prisuti.

Tekst i foto: Tihomil Mrkša
[Vrh]
Dado

PostPostano: pon ožu 08, 2010 11:10 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

Dana 7.3.2010. održana je izvanredna izborna skupština Kluba uzgajatelja hrvatske patuljaste kokoši. Skupština je održana u prekrasnom ambijentu u vikendici našeg člana Mladena Čižmešinkina, na samoj obali rijeke Drave, u Novom Virju.
Na skupštinu se odazvalo 19 članova Kluba od 28, što je lijep broj s obziram do imamo članove iz cijele Hrvatske. Zato se zahvaljujem Slavoncima koji su usprkos barikadama stigli! Također i svima ostalima se zahvaljujem, jer bilo nas je zbilja odasvuda.
Skupština je počela kako je zakazano u 10 sati. Po dnevnom redu obrađene su sve točke. Budući daje zbog bolesti, naš dosadašnji predsjenik podnio neopozivu ostavku na to mjesto, skupština je bila izvanredna izborna. Po njegovom prijedlogu, za novog predsjenika je izabrana moja malenkost, a za novog tajnika Marin Vuksan, odluka je donesena jednoglasno!
Raspravljano je o daljnjem uzgoju ove naše prekrasne pasmine. Tako je dogovoreno da će se ove godine vjerovatno desiti i službeno priznavanje! Time bi bio okrunjen jedan velik posao! Priznate boje bi bile: bijela, crno i plavo bijelo prskana, zlatna, zlatnovrata i šarena! Također je dogovoreno da će se održati i prva specijalka hrvatske patuljaste kokoši i to sljedeće izložbene sezone, najvjerovatnije u Virovitici, a isto tako održat će se i 4. smotra uzgoja krajem 9 ili početkom 10 mjeseca.
U toku godine, kada završi leženje, komisija će običi sve uzgajatelj te napraviti popis svakog pojedinog primjerka HPK, tepriložiti dokumentaciji za priznavanje!
Za dobro raspoloženje pobrinuo se naš član Davor Golub iz Našica, sa dobrom rakijom, a Mladen je kao domaćin pripremio odojka i kobasice!
Kao novi predsjednik, želim se prije svega zahvaliti dosadašnjem predjseniku Tihomilu Mrkši na predan radu i promociji ove naše pasmine, također i svima koji su bili uz mene. Nastojati ću kao i do sada voditi uzgoj hrvatske patulasjte kokoši u pravom smijeru, raditi na vrbovanju novih članova, a nadam se i prizanavanju ove naše pasmine u Europi!
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti Web stranice MSNM
TRAGOPAN
Site Admin

PostPostano: uto ožu 09, 2010 8:49 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

Zahvalio bi prvo svim članovima što su prihvatili moj pisani prijedlog da za Tajnika izglasaju Marina , a za predsjednika Dražena. Žao mi je što zbog zdravstvenih problema nisam bio s vama , no na vama je da nastavite jednako tako kao da sam s vama. Čestitam Draženu i Marinu na novim i odgovornim funkcijama i želim svima puno napretka u ostvarivanju zadatog cilja. Ja ču i dalje koliko to mogu nastojati vam pomoći i podržati vas u bilo kojem pogledu i kada god budete trebali bilo koji savjet slobodno mi se obratite.
[Vrh]
TRAGOPAN
Site Admin

PostPostano: uto ožu 09, 2010 8:51 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

Zamolio bi da se postave slike s Skupštine Kluba uzgajatelja hrvatske patulaste kokoši.
[Vrh]
Dado

PostPostano: uto ožu 09, 2010 9:21 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

Evo i slika

Bila je tu i razmjena životinja

Vikendica na Dravi gdje je održaba skupština

I malo hpk Smile

[Vrh]
TRAGOPAN
Site Admin

PostPostano: uto ožu 09, 2010 9:25 pm    Naslov: Citiraj i odgovori

Lijepo...prekrasno druženje. Baš onako kako treba biti. Svaka čast dečki!!!!!
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    cro-golub.com -> Perad Vremenska zona: GMT + 01:00.
Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Stranica 7 / 7.

Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.