Početna

  O nama

  Članovi

  Izložbe

  Galerije

 

 


O NAMA

Udruga hrvatskih uzgajatelja strukturnih golubova osnovana je 05. listopada 2003. godine s ciljem unapređenja uzgoja, podizanja kvalitete strukturnih golubova, organizacije specijalnih izložbi i organiziranih odlazaka na najprestižnije izložbe u Europi i svijetu i sudjelovanje sa svojim golubovima na istim, kao i povezivanje s najboljim uzgajateljima strukturnih golubova u Europi i svijetu. Udruga okuplja   uzgajatelje s područja republike Hrvatske koji u Udruzi ostvaruju svoje posebne i zajedničke interese koje ne ostvarujemo u potpunosti u svojim matičnim ( mjesnim ) udrugama. Udruga je pravni okvir u kojoj egzistiraju, za sada, dva kluba koji su samostalni u svom djelovanju i stručne odluke donose sami članovi kluba, a samo o zajedničkim pitanjima donosimo i zajedničke odluke koje su tada obvezne za sve članove udruge. Za sada u okviru Udruge egzistira:

- Klub uzgajatelja perikera Hrvatske i

- Klub uzgajatelja paunaša Hrvatske.

 

Statutom Udruge je predviđeno osnivanje i drugih Klubova strukturnih golubova i to

 1. Klub uzgajatelja kineskih golubova Hrvatske
 2. Klub uzgajatelja kovrčavih golubova Hrvatske
 3. Klub uzgajatelja holandskih kapucinera Hrvatske i
 4. Klub uzgajatelja šmalkandenskih golubova Hrvatske

U ovom trenutku u Udruzi imamo nekolicinu članova uzgajatelja kovrčavih golubova, kineskih golubova i holandskih kapucinera i čim se broj uzgajatelja pojedinih pasmina poveća oformiti će se klubovi i organizirati specijalke za te pasmine. Nadajmo se da će to biti uskoro te vas sve uzgajatelje strukturnih golubova pozivamo da nam se pridružite.

Udruga je sa svojim klubovima do sada organizirala 7 specijalnih izložbi perikera i paunaša na kojima su golubove ocjenjivali i bili naši gosti najeminentniji suci i uzgajatelji iz Europe.

 1. Werner Reischl – Njemačka
 2. Bernd Wanke – Njemačka
 3. Dieter Bernges – Njemačka
 4. Laszlo Borbola – Mađarska
 5. Imre  Nagy  - Mađarska
 6. Erwin Griechbaum –Njemačka
 7. Karl Halek – Austrija
 8. Rudolf Fetz – Njemačka
 9. Rupert Stoibl  - Njemačka
 10. Rudi Fenzl - Njemačka
 11. Jörg Steinwieder – Austria
 12. Ben Veldhuis – Nizozemska
 13. Martin Veldhuis - Nizozemska

 

Ovakvim načinom rada, prezentiranjem vlastitog uzgoja i uspostavljanjem kontakata s najvećim  uzgajateljima perikera i paunaša u Europi, sigurno smo unaprijedili uzgoj naših golubova, ali i podigli ugled naših uzgajivača i našeg Saveza u cjelini.

Zato pridružite nam se !
Udruga hrvatskih uzgajatelja strukturnih golubova © Copyright 2008, All rights reserved.